Indien je gebruik maakt van 3CX (Versie 18), dient er een extra "route" te worden gemaakt voor doorschakelingen. Het betreft alle vormen van doorschakelen naar een extern (mobiel) nummer. De doorschakelingen kunnen vanaf verschillende plaatsen worden opgezet;

• Inbound Rules
  • Ring Groups
  • Call Queues
  • Forward from extension

Dit kan gemakkelijk worden opgelost. Log hiervoor in op de 3CX Management Console.

Log hierop in met je verkregen gebruikersnaam en wachtwoord.

Klik aan de linkerkant op Outbound Rules en vervolgens op +Add. Neem nu de volgende instellingen over:

LET OP; vul je het nummer in waarnaar je wilt doorschakelen.

Tot slot klik je op OK. Doorschakelingen naar externe nummers zijn (weer) mogelijk.