3CX allowed country codes

3CX landen blokkeren, allowed country codes

In 3CX is het mogelijk om op landen specifiek te filteren. Deze “allowed country codes” gebruikt landnummers en selectieopties om landen wel of niet toe te staan. Deze optie werkt echter alleen voor nummers die met + of 00 beginnen. Onderstaand template kan gebruikt worden om Flux en 3CX te configureren om altijd een + voor de oproep te zetten.

2. Flux
In de belplan instellingen in Flux dient het volgende ingesteld te worden:

belplan-instellingen-flux

Deze instellingen kunnen momenteel alleen ingesteld worden door WLS support. Neem hiervoor gerust contact op met support via info@clouddistributie.nl

3. 3CX
In de 3CX PBX moeten de nummers ook toegevoegd worden met +31…, in plaats van 31… zoals op onderstaand screenshot. Kies voor het tabblad “DIDs” om de nummers toe te voegen met een +.

3cx-nummers-in-flux

Deze instellingen kunnen gemaakt worden onder de optie “SIP Trunks” en dan de Flux trunk welke standaard in een bundel zit.

Mocht de klant zijn oproepen willen beginnen met 0.. (bijvoorbeeld 0552048888) dan dient hier in de outbound rules als volgt rekening mee gehouden te worden:

outbound-rules-aanmaken

Oproepen worden nu met een + aangeboden op de 3CX PBX en worden met een + aangeboden door de 3CX PBX op het Flux netwerk.

Slot
Dit document is een toevoeging op de totale VoIP security, zoals gebruikelijk dienen er meerdere opties gebruikt te worden voor een goede beveiliging, er is geen allesomvattende oplossing en ook de “allowed country codes” dient ondersteunt te worden met andere beveiligingsmaatregelen zoals je kan vinden in het artikel Flux- VoIP security: IDS, IP restricties en IP-blacklist. Cloud Distributie kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor schade die voorkomt uit misbruik en/of fraude.