uitgaand nummer

3CX - Nummerweergave/Caller ID - uitgaand nummer

In 3CX kan je per extensie opgeven welk nummer moet worden meegestuurd. Hiervoor moet er natuurlijk op de centrale een aanpassing worden gedaan.

Stap 1.

Log in op de PBX > "Extensions" > Klik de desbetreffende extensie 2 maal aan. Vul hier een Outbound Caller ID in. (31.......)

Stap 2.

Ga naar SIP-Trunks > Klik "Motto" 2 maal aan > Klik vervolgens op "Outbound Parameters".

Pas "From: Display Name" en "From: User Part" aan naar "OriginatorCallerID"", zie onderstaande afbeelding.

Stap 3,

Op de trunk in Flux dien je bij Default caller ID geen vinkje aan te zetten bij Presentation allowed. De SIP opties moeten zoals onderstaand staan: