3CX - Yealink in provisioning zetten

Vrijwel alle Yealink toestellen kunnen worden geconfigureerd voor provisioning. Heb je echter een Yealink toestel met de Nederlandse firmware van Lydis, dan dien je daarvan eerst de provisioning URL goed te zetten via https://updateyealink.lydis.com/upgrade . De provisioning URL wordt degene die u per mail van ons heeft ontvangend pbx.....fluxcloud.eu

De volgende instellingen moeten worden gemaakt in 3CX.

Log in op 3CX en ga naar de gebruiker waar we het toestel voor willen toevoegen;

Klik op +ADD

Selecteer het juiste toestel in de lijst en neem het MAC-adres over vanaf het toestel.

Na het invullen van het MAC-adres klik je op OK.

Hierna moeten we de Provisioning Method invullen, neem de onderstaande screenshots over:

Nu staan de instellingen voor het toestel juist, controleer op het tabblad Options of het vinkje is uitgevinkt bij de optie Disallow use of extension outside the LAN.

Log in op het Yealink toestel (IP-adres is te achterhalen door op de OK knop te drukken), ga naar het tabblad Settings en klik links vervolgens op Auto Provision.

Neem de URL die in 3CX staat bij Provisioning Link over en plak deze in het veld Server URL. Maak het veld User Name en Wachtwoord leeg. Klik onderaan de pagina op Confirm en vervolgens op Autoprovisioning Now.

Hierna is het toestel toegevoegd aan de provisioning van 3CX