Regelgeving Duitsland Duitse DiD

Aangescherpte regelgeving in Duitsland voor nieuwe en bestaande geografische en nationale nummers

Heb jij klanten met een Duits telefoonnummer, let dan even goed op!
Sinds kort zijn de regels voor Duitse telefoonnummers een stuk strenger geworden. Alle nieuwe en bestaande nummers dienen gekoppeld te zijn aan een geldige zakelijke eindgebruiker. Als een telefoonnummer niet aan de eisen voldoet wordt deze buiten werking gesteld en is je klant dus onbereikbaar. En dat wil je uiteraard niet.

In dit artikel lees je wat je er nodig is en wat jij kunt doen om tijdig problemen te voorkomen.

In verband met gewijzigde en aangescherpte regelgeving in Duitsland dienen vanaf 2 december 2020 alle nieuwe en bestaande geografische en nationale nummers gekoppeld te zijn aan een geldige zakelijke eindgebruiker, waarbij een geldig legitimatiebewijs en adresbewijs overlegd moet worden. Gegevens van particuliere gebruikers worden niet meer geaccepteerd.

In maart 2020 worden alle nummers geverifieerd en indien een telefoonnummer niet aan de eisen voldoet wordt deze tijdelijk buiten werking gesteld tot de verificatie succesvol is. De nummers worden dus niet verwijderd, maar het is wel mogelijk dat jouw klant tijdelijk onbereikbaar is, en dat wil je natuurlijk voorkomen.
We zetten de regels van het BnetzA (de Duitse telecomautoriteit) hieronder voor je op een rijtje.

Geografisch telefoonnummer
Bij een geografisch (regio gebonden) telefoonnummer dient de zakelijke eindgebruiker gevestigd te zijn in het geografische gebied van het netnummer. Hiervoor dient bewijs aangeleverd te worden:
• Adresbewijs;
• Bewijs van zakelijke registratie;
• Legitimatiebewijs van zaakvoerder of ander gemachtigd persoon.

Nationaal telefoonnummer
Bij een nationaal telefoonnummer dient de zakelijke eindgebruiker gevestigd te zijn in Duitsland. Hiervoor dient bewijs aangeleverd te worden:
• Adresbewijs;
• Bewijs van zakelijke registratie;
• Legitimatiebewijs van zaakvoerder of ander gemachtigd persoon.

Geaccepteerde adresbewijzen zijn:
• Handelsregisterauszug (Inschrijving Duitse handelsregister);
• Bescheinigung der Gewerbeanzeige (Bedrijfsregistratie);
• Zakelijk belasting document, aangeleverd door de lokale autoriteiten zoals de staat, regering of gemeente.

Er wordt niet gekeken naar een eventuele verloopdatum van de aangeleverde documenten, deze worden namelijk getoetst aan het handelsregister. 

Geaccepteerde legitimatiebewijzen zijn:
• Duits legitimatiebewijs van een meerderjarige (18+) waarop ook het adres vermeld staat;
• Paspoort.

Het adres op de legitimatie dient overeen te komen met het aangeleverde adresbewijs. Indien dit niet het geval is, dient tevens een bewijs van autoriteit (zaakvoerder of gemachtigde) overlegd te kunnen worden.

Inmiddels hebben wij al onze betreffende Partners hierover geïnformeerd en om de zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Heb jij nog niets vernomen, maar heb je wel klanten met een Duits telefoonnummer? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, om eventuele problemen te voorkomen.
    • Related Articles

    • Flux Indexatie tool voor partners

      Omdat elke laag in FLUX zijn eigen tariefplannen kent is indexeren een complex en tijdrovend proces. Cloud Distributie wil FLUX zo makkelijk mogelijk maken in gebruik. Daarom heeft Cloud Distributie een indexatie tool voor Partners gebouwd. Deze tool ...
    • Duits 032 nummer aanvragen als niet-regio-gebonden zakelijke nummers.

      032 nummers in Duitsland ken je gewoon via Flux bestellen; de reguliere Duitse nummer tarieven gelden. In Duitsland worden 032-nummers gebruikts als niet-regio-gebonden zakelijke nummers. Bellen naar deze nummers kost net zoveel als bellen naar een ...
    • 085 en 088 nummers en nummer blokken

      Een organisatie die landelijk werkt en niet regiogebonden is, kiest voor een 085-nummer of een 088-nummerblok. 085- en 088-nummers zijn telefoonnummers die niet verbonden zijn aan een specifieke regio. Dat betekent dat de vestigingsplaats van de ...
    • 3CX V20 upgrade checklist en veelgestelde vragen FAQ

      Alles wat u moet weten om u voor te bereiden op 3CX V20. V20 is een grote upgrade met belangrijke veranderingen, dus de overstap van v18 naar v20 vereist enige voorbereiding en werk. We hebben deze checklist samengesteld om ervoor te zorgen dat uw ...
    • Xelion - Keuzemenu

      Onderstaande vind je de stappen om zelf een nieuwe keuzemenu aan te maken en/of de keuzes en bericht aan te passen.  1. Nieuw keuzemenu maken  Log in op de beheer portaal en volg de stappen in de video om een nieuwe keuzemenu aan te maken   2. ...