Vast nummer op mobiel

Vast nummer op mobiel (zonder centrale/PBX)

Veel  zzp’ers willen een vast telefoonnummer hebben. Bijvoorbeeld om op hun website of auto te zetten. Dat kan je eenvoudig leveren via de vast mobiel oplossing van Cloud Distributie.

Wat zijn de stappen:
  1. Bestel in de Cloud Distributie portal Flux een Vamo sim (handleiding
  2. Bestel een vast nummer en een trunk (handleiding)
  3. Meld de sim aan op de trunk via Partner > klanten > klik op SIMs sim
  4. Klik op het tabblad PBXs > aanmaken (aangepast) en kies het SIP domein sip.mottovoip.nl
  5. Vul het trunknummer en het trunk wachtwoord in.
  6. Klik op het tabblad Subscribers > aanmaken en kies het SIP domein sip.mottovoip.nl bij PBX (modus moet op Hybride staan
  7. Voer wederom SIP ID, en het extensienummer en wachtwoord in en zet forceer prive modus op nee

Na het opslaan staat de status op Geregistreerd:

De klant kan nu via de webapp https://vamo.fluxcloud.eu/#/login instellen hoe hij bereikbaar wil zijn:

Zakelijk
- via 085 nummer bereikbaar
- via 06 nummer bereikbaar
- via 085 nummer uitbellen

Prive
- via 06 nummer bereikbaar
- 085 nummer gaat naar trunk voicemail (Call flow voicemail bij geen antwoord, bezet, mislukt?
- via 06 nummer uitbellen

Hybride
 - via 085 nummer bereikbaar
 - via 06 nummer bereikbaar
  - via 06 nummer uitbellen