Xelion 8 Motto Flux trunk instellingen

Xelion 8 Flux trunk instellingen

Trunkinstellingen Flux

LET OP: Dit document heeft betrekking op Xelion 8 servers. De instructie van Xelion zelf kan je in de bijlage vinden.

Wanneer je gebruik maakt van een Flux SIP trunk, kunnen onderstaande instructies opgevolgd worden. Deze instructies zijn de basis instellingen voor de Flux trunk waarmee inkomend en uitgaand gebeld kan worden.  Let op: de ingevulde gegevens in de screenshots zijn ter illustratie, deze zullen afwijken van de door Flux verstrekte gegevens.

1.  Flux

Wanneer je een Flux trunk registreert adviseert Xelion om in de flux portal enkele zaken in te stellen alvorens je de trunk verder inricht. Hoe beter Flux en Xelion op elkaar afgestemd zijn, hoe beter de 2 services geintregreerd kunnen functioneren. Allereerst zetten we enkele zaken in de Flux portal goed, dit doe je in de Fluxportal. Log aldaar in en open de betreffende trunk.

Allereerst wijzig je bij “netwerk” de home proxy naar “AMS3”.

Aansluitend scroll je naar authenticatie en selecteer je IP/user. Vermeld bij host het ipadres van de Xelion server. (in het geval van https://mt01.destiny.xelion.com/ is dat 185.172.218.12

Vervolgens kijk je bij Default called ID en selecteer je het hoofdnummer van de eindgebruikers en vink je presentation allowed aan.

Aansluitend kijk je bij SIP opties en vink je de volgende zaken aan:

DTMF Signalling mode: RFC2833
Inbound caller ID header: P-Preferred-Identity
Outbound caller ID header: P-Preferred-identity
Outbound caller ID format: RFC822 user

2. Trunks Xelion GUI

De volgende (en de rest) instellingen doe je in Xelion 7 beheeromgeving.

Ga naar beheer -> server instellingen & trunks -> Tabblad “Trunks”. Selecteer de standaard gecreerde trunk (tenantnaam_trunk) of klik op nieuwe trunk waarna het volgende scherm ingeladen zal worden:

Tabblad Algemeen
Wanneer je de instellingen aan de Flux portal hebt ingesteld kun je weer verder in de Xelion. Zoals we hierboven zagen is het standaard formulier leeg en dien je enkele zaken in te vullen. Voor het tabblad algemeen vul je, voor Flux, de volgende zaken in:

Provider naam

naam van de trunk

Account naam

SIP trunk account naam

Authenthicatie naam

Standaard laten

Wachtwoord

Wachtwoord van SIP trunk invullen

Host naam

sip.mottovoip.nl

Poort

Standaard laten

Outbound proxy

Standaard laten

Outbound poort

Standaard laten

Niet aanmelden bij de server

Aanvinken

Verzend keep alive berichten

Standaard laten

Niet toegekende bedrijfsnummers naar

Selecteer een bestemming

Ondersteunt verzenden nummer

Aanvinken

Gebruik voor alle nummers

Aanvinken

De trunkinstellingen, met bovenstaande stappen geconfigureerd ziet als volgt uit:

Tabblad geavanceerd
Standaard zien de geavanceerde opties er als volgt uit:

Om de trunk probleemloos met Flux te laten functioneren dienen onderstaande velden dienen geselecteerd te worden:

Ondersteunt anoniem bellen

Aan

Anonieme caller name

Leeglaten

Anonieme callerID

Leeglaten

Gebruik P-Asserted-Identity

Uit

Gebruik P-Preferred-Identity

Aan (activeer ook in Flux!!)

Gebruik Diversion header

Aan

Ondersteunt extern doorschakelen

Aan

SNMP ID

Leeglaten

Extra SIP opties

Leeglaten

Onderstaand de programmering zoals deze GOED is:

Tabblad Normalisatie regels
Voordat bedrijfsnummers toegevoegd kunnen worden aan de trunk dient de normalisatie correct ingevuld te worden. Standaard ziet het tabblad Normalisatie als volgt uit:

Pas onderstaande velden als volgt aan:

Standaard normalisatie

<land nr> <nationaal nr>

Extra normalisatie regels

Begint met

Leeglaten

Vervang door

00

Gebruik voor

Andere nrs inkomend

Volgorde

1

Tabblad Toegekende bedrijfsnummers

Voeg hier de nummerblokken behorende bij de trunk van de klant in. Vul deze in als +31(!) Vul bovenaan het standaard callerID in en vink bij de nummers die gebruikt mogen worden voor uitgaande nummerweergave de optie “gebruik als callerid”. Het nummer dat u gaat gebruiken als doorschakelbellen-nummer moet ook als uitgaande nummerweergave gebruikt worden.

Tabblad Selectie regels

Dit tabblad kan leeg blijven voor de basisconfiguratie van een trunk.