Xelion - Feestdagen bericht of voicemail

Onderstaande vind je de stappen om zelf een nieuwe Feestdagen bericht of voicemail aan te maken. Kort zal dit behandelen hoe je een feestdagen periode kunt instellen met of zonder inspreek mogelijkheid.

1. Feestdagen bericht zonder inspreek

mogelijkheid

1.1 Aanmaken Feestdagen bericht zonder inspreek mogelijkheid

1. Login op uw Xelion beheer omgeving

2. Kies voor Beheer mceclip0.png

3. Kies voor Aansluitingen mceclip1.png

LET OP! Als er al een feestdagen bericht is mag u deze ook gebruiken in plaats van een nieuwe te maken

4. Kies vervolgens voor Nieuwe Aansluiting  mceclip0.png

5. Geef een logische naam op zoals Kerst voor eenmalige berichten of Feestdagen als je dit bericht vaker wilt gebruiken en druk hierna op Ok .

6. Ga naar het Tabblad Keuzemenu ,(als er geen bericht ingesproken moet worden misbruiken wij het keuzemenu hiervoor)

(1)   Zet het vinkje bij Gebruik Keuze menu Aan

(2)   Als je vanaf de computer wilt inspreken druk op de rode knop en begin de opname

(3)   Als je een van tevoren ingesproken bericht wilt activeren, druk op de pijl omhoog (importeren) en selecteer het audio bestand vanaf je computer. Xelion accepteert bijna alle audio formats.

Het audio bericht is klaar, ga naar 1.2 om het nieuwe feestdagen bericht te koppelen aan een telefoonnummer + periode.

1.2 Feestdagen periode instellen en koppelen

We hebben nu een feestdagen bericht en hoeven we alleen nog de periode in te stellen dat dit actief mag zijn.

1. Druk op het Huisje om weer naar het begin scherm te gaan

2. Kies voor Beheer mceclip0.png

3. Kies voor Aansluitingen mceclip1.png

4. Kies het telefoonnummer dat je met de feestdagen wilt doorschakelen en druk op de blauwe naam

(Hoofdaansluiting)

5. Ga naar het tabblad Nachtstand gevolgd door Uitzondering (zie afbeelding)

6. Vul de volgende velden in, je kunt ook klikken en dit via een kalender selecteren en uw bandje is gereed voor de feestdagen.

(1)   zet het vinkje Actief aan

(2)  Vul start datum in

(3)  Vul einddatum in

(4)   Type de naam van jouw in 2.1 aangemaakte bandje

2. Feestdagen bericht met inspreek mogelijkheid

Als u voicemail bericht wilt ontvangen van mensen die in de feestdagen periode hebben gebeld

2.1 Aanmaken Feestdagen bericht met inspreek mogelijkheid

1. Login op uw Xelion beheer omgeving

2. Kies voor Beheer mceclip0.png

3. Kies voor Aansluitingen mceclip1.png

LET OP! Als er al een feestdagen bericht is mag u deze ook gebruiken in plaats van een nieuwe te maken

4. Kies vervolgens voor Nieuwe Aansluiting  mceclip0.png

5. Geef een logische naam op zoals Kerst voor eenmalige berichten of Feestdagen als je dit bericht vaker wilt gebruiken en druk hierna op Ok .

6. Ga naar het Tabblad Keuzemenu ,(als er geen bericht ingesproken moet worden misbruiken wij het keuzemenu hiervoor)

(1)   Zet het vinkje bij Gebruik Keuze menu Aan

(2)   Als je vanaf de computer wilt inspreken druk op de rode knop en begin de opname

(3)   Als je een van tevoren ingesproken bericht wilt activeren, druk op de pijl omhoog (importeren) en selecteer het audio bestand vanaf je computer. Xelion accepteert bijna alle audio formats.

(3)   Als je een van tevoren ingesproken bericht wilt activeren, druk op de pijl omhoog (importeren) en selecteer het audio bestand vanaf je computer. Xelion accepteert bijna alle audio formats.

Het audio bericht is klaar, ga naar 2.2 om het nieuwe feestdagen bericht te koppelen aan een telefoonnummer + periode.

2.2 Feestdagen periode instellen en koppelen

We hebben nu een feestdagen bericht en hoeven we alleen nog de periode in te stellen dat dit actief mag zijn.

1. Druk op het Huisje om weer naar het begin scherm te gaan

2. Kies voor Beheer mceclip0.png

3. Kies voor Aansluitingen mceclip1.png

4. Kies het telefoonnummer dat je met de feestdagen wilt doorschakelen en druk op de blauwe naam

(Hoofdaansluiting)

5. Ga naar het tabblad Nachtstand gevolgd door Uitzondering (zie afbeelding)

6. Vul de volgende velden in, je kunt ook klikken en dit via een kalender selecteren en uw bandje is gereed voor de feestdagen.

(1)   zet het vinkje Email voicemail opnamen aan

(2)  Vul e-mail adres in waarop je de berichten wilt ontvangen

(3)  Om het bericht vanaf je pc op te nemen druk de rode knop en begin daarna het bericht in te spreken

(4)  Als je een van tevoren ingesproken bericht wilt activeren, druk op de pijl omhoog (importeren) en selecteer het audio bestand vanaf je computer. Xelion accepteert bijna alle audio formats.

TIP! Vraag in het bericht of de beller duidelijk NAAM en TELEFOONNUMMER wil inspreken