3CX Backup aanmaken op Google Drive

Voor het aanmaken van een backup op Google Drive heeft u een Google account nodig, indien u deze niet heeft kunt u deze aanmaken via de volgende URL: https://accounts.google.com

1. Ga binnen 3CX naar "Backup and Restore"
2. Klik vervolgens op "Location"
3. Selecteer hier bij location type voor "Google Drive"

4. Geef vervolgens 3CX toestemming voor Google Drive en vul de code in die Google Drive aangeeft.
5. Selecteer nu in welke map de backup moet komen.

6. Selecteer nu wanneer er een backup gemaakt moet worden en wat er op dat moment geback-upt moet worden.

Belangrijk hierbij is dat er wordt rekening gehouden met de rotation. Als hier bijvoorbeeld 3 wordt ingevuld, worden er 3 keer een nieuwe backup bestand aangemaakt. Als er dan automatisch  in de 4de week een backup worden gemaakt, wordt het bestand van de eerste week overschreven. Wij kiezen hiervoor het maximale aantaal 25, dit betekend dat er in week 26 het eerste backup bestand wordt overschreven.