3CX - Telefonisch een doorschakeling activeren

In de meeste gevallen is het mogelijk om telefonisch een doorschakeling te activeren. Let op, dit kan afwijken per centrale. Lees het gehele artikel voor de 2 mogelijkheden.

1) Doorschakeling d.m.v. aanpassen office hours

Stap 1.

Log in op de management console. Ga vervolgens naar SETTINGS > DIAL CODES en scrol vervolgens naar beneden tot dat je het volgende voor je hebt:

Stap 2.

Vul hier een makkelijk voor jou te onthouden code in. In dit geval heb ik gekozen voor *77. Vergeet na afloop niet op opslaan te drukken

Er zijn nu 3 telefonische opties erbij gekomen;

*77 - Terugzetten naar de standaard tijdsconfiguratie

*771 - Ten allen tijde geopend

*772 - Ten allen tijde gesloten (Doorschakeling actief)

Stap 3

Ga nu naar Inbound Rules en scrol naar beneden. Kies voor "Destination for calls outside the office hours" op "Forward To Outside Number" en vul hier je 06-nummer in.

Bel vervolgens *772 om de vaste lijn door te schakelen naar de mobiel. Om dit terug te zetten, bel je naar *77.

2) Doorschakeling d.m.v. aanpassen status (DND)

Let op: Deze constructie werkt alleen wanneer het gesprek direct uitkomt op de extensie. Ga naar extensions > Forwarding Rules > En kies voor status DND. Scrol naar beneden en kies hier voor "Forward to outside number" en vul hier je 06-nummer in.

Dit kan je activeren door te bellen naar *60. De-activeren is mogelijk door *61, zie afbeelding onderstaand.