KPN FttH grondplaat types FTU’s in gebruik bij WBA FttH

KPN en Delta FttH grondplaat types FTU in gebruik bij WBA FttH

Bij het bestellen van een FttH verbinding kom je verschillende aansluitingen tegen van KPN of Delta bij de eindklant. KPN heeft verschillende FTU-types in het veld staan. een FTU wordt ook wel een grondplaat genoemd waar de glasvezel in is afgemonteerd.

Om te weten wat je nodig hebt adviseren wij eerst een ISRA Check te doen zodat je weet wat voor FTU type er aanwezig is. Daarna kan je via het orderproces bij het bestellen van de FttH verbinding zien wat voor aansluiting je kan bestellen (GoF, XGSPON enz.)

Afhankelijk van het FTU-type heb je wel of niet een actief component nodig. In bijgevoegd document zijn de verschillende FTU-types te vinden met daarbij de oplossing om apparatuur op aan te kunnen sluiten.

Kort samen gevat bij Gof verbindingen:

FTU_TK01 = ZXHN-F3100 MEDIACONVERTOR

FTU_TY01 = TY01-P2110-EU-1

FTU_GN01 = Monteurspakket Genexis MC voor FTU

Delta levert altijd een mediaconvertor mee, je hebt dan direct een ethernet aansluiting om aan te sluiten op een router of firewall.

Bij de XGPON verbindingen komt er iets meer bij kijken, dit is namelijk een andere technologie. GPON en XGSPON glasvezel wordt geleverd met een Optical Network Terminal (ONT). Dit apparaatje wordt op serienummer niveau geregistreerd in het netwerk van KPN en wordt gezien als het ISRA punt. Dit betekent dat de ONT eigendom is van KPN en dient te blijven hangen op locatie.

Wanneer via FLUX een NLS 7, 8 of 9 XGSPON verbinding wordt besteld, sturen wij KPN aan om een ONT te plaatsen bij het leveren van de verbinding. Bij een NLS 6 locatie gaat KPN er standaard van uit dat er al een ONT op locatie hangt. Indien op locatie blijkt dat bij een NLS 6 bestelling, géén ONT aanwezig is, dan dient je deze zelf aan te schaffen en te leveren aan de eindklant. In de bijlage wat aanvullende info over GPON / XGPON verbindingen.

Staat het NLS type op NLS 9. Dat wil zeggen dat de oplevering onderdeel is van een groter project. Bij NLS9 doet KPN geen enkele uitspraak over eventuele levertijd.