3CX V15 - Gigaset N300 / N510 configureren

Om de Gigaset N300 en/of N510 te configureren moeten de volgende instellingen gemaakt worden;

Log in op de Gigaset N300 / N510, ga naar Settings > Telephony > klik op Edit om een registratie te maken.

Er zijn een aantal velden die ingevuld MOETEN zijn;

Authentication Name: ga naar de betreffende gebruiker, op het tabblad General onder het kopje Authentication staat de gebruikersnaam

Authentication password: ga naar de betreffende gebruiker, op het tabblad General onder het kopje Authentication staat het wachtwoord

Username: ga naar de betreffende gebruiker, op het tabblad General onder het kopje Authentication staat de gebruikersnaam

Display name: ga naar de betreffende gebruiker, op het tabblad General onder het kopje Authentication staat de gebruikersnaam

Domain: domein is het eerste gedeelte van de URL. dus bijvoorbeeld: pbx12345.fluxcloud.eu (geen https of http ervoor)

Proxy server port: Proxy server port is terug te vinden in de 3CX bij Settings > Network tabblad Ports. Neem het poortnummer over bij SIP port used by PBX

Registration server Port: Proxy server port is terug te vinden in de 3CX bij Settings > Network tabblad Ports. Neem het poortnummer over bij SIP port used by PBX

STUN enabled: YES

STUN server address: altijd stun.3cx.com

STUN server port: Proxy server port is terug te vinden in de 3CX bij Settings > Network tabblad Ports. Neem het poortnummer over bij SIP port used by PBX

Nu staan de instellingen voor de Gigaset juist, controleer op het tabblad Options of het vinkje is uitgevinkt bij de optie Disallow use of extension outside the LAN.

Hierna is het toestel geregistreerd op de 3CX omgeving!