3cx per gebruiker licentie model

3CX per gebruiker en aantal SC (gelijktijdige gesprekken) licentie

Het werkt als volgt:

Iedereen start met 4 concurrent channels.
Eén keer per uur controleren wij het aantal extensies en upgraden indien benodigd.

De formule is als volgt (voorbeelden):

Bij 5 extensies blijf je op 4 concurrent channels want 5 * 0,75 = 3,75 (je zit onder 4)
Bij 6 extensies krijg je 8 concurrent channels want 6 * 0,75 = 4,50 (je zit boven 4 en onder 8)
Bij 21 extensies krijg je 16 concurrent channels want 21 * 0,75 = 15,75 (je zit boven 8 en onder 16)
Bij 22 extensies krijgt je 32 concurrent channels want 22 * 0,75 = 16,50 (je zit boven 16 en onder 32)

Het upgraden gaat stapsgewijs. Dus elk uur een stapje hoger. Lever je een nieuwe PBX op en kom je direct in aanmerking voor bijvoorbeeld 32 concurrent channels dan dien je dus 3 rondes (in ieder geval 3 uur) te wachten totdat je op 32 zit. We zullen eerst upgraden naar 8, vervolgens 16 en dan 32.

Op dit moment dien je wel nadat de licentie is opgewaardeerd even de PBX te herstarten om het te activeren.