3CX - outbound rule aanmaken

Om uitgaande gesprekken te voeren moet er een outbound rule worden aangemaakt. Hiermee kun je regelen op welke manier er uitgebeld mag worden.

Log in op je 3CX omgeving en ga naar Outbound Rule, om een nieuwe aan te maken klik je op Add.

Wij gaan in deze instructie uit van de meeste simpele/functionele outbound rule. Wij stellen in dat elke extensie mag uitbellen.

Geef de outbound rule wederom een logische naam

Wij voegen de extension group 'DEFAULT' toe. Elke extensie die toegevoegd is in de groep 'DEFAULT' heeft nu recht om uit te bellen. Vervolgens geven we aan over welke trunk deze groep mag uitbellen.

Klik bovenaan op OK, hierna is het mogelijk om uit te bellen.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van meerdere groepen (dit kan zijn vestigingen / afdelingen / etc.) kunnen er per groep een outbound route aangemaakt worden.